Onderhoud tuinenparken

De tuinverenigingen in Utrecht doen al decennia lang het dagelijks onderhoud van de algemene delen van hun tuinenpark. Sinds ongeveer 10 jaar kan met een subsidie van de gemeente Utrecht ook het eigenaren onderhoud als volkstuinsector zelf worden gedaan. Via het AVVN wordt in goed overleg met de verenigingen en de gemeente dit onderhoud uitgevoerd. Tot ieders tevredenheid.

 

Het AVVN heeft een werkgroep, bestaande uit 3 coördinatoren die ieder een aantal verenigingen in zijn portefeuille heeft en een afgevaardigde namens de gemeente Utrecht.  Iedere vereniging heeft één kaderlid aangewezen die namens de vereniging eerste aanspreekpunt is voor het onderhoud. 

 

Na te zijn ingelogd kunnen de Utrechtse verenigingen de informatie over het onderhoud, recreatief medegebruik en veiligheid inzien.

 

Bomen kappen – niet zonder vergunning


Op onze tuinenparken staan zowel in de algemene delen als op individuele tuinen bomen. Deze bomen zijn onderdeel van het bomenonderhoud van de gemeente Utrecht en de verantwoordelijkheid voor het onderhoud ligt ook bij die afdeling. 

Het is dan ook niet toegestaan om aan een boom op het tuinenpark te komen, niet snoeien of kappen.

Neem contact op met je contactpersoon van de werkgroep onderhoud als er vragen of twijfels zijn over een boom. Ga nooit zelf aan de slag, je kunt namelijk een behoorlijke boete als vereniging krijgen .