Park Groenewoud

Naam tuinenpark

Park Groenewoud

 

Naam beherende vereniging

A.T.V. De Hoge Weide

 

Aantal tuinen

151

 

Soort tuinen en voorzieningen

De tuinen zijn ongeveer 250 m2 en worden wisselend gebruikt als productie(moes)tuin, siertuin of een combinatie van beide. Op een aantal tuinen staat een huisje (met elektra, water en riolering), en/of een kas en/of een gereedschapskist. Ook zijn er enkele kleinere tuinen die als “proef”tuin functioneren.  Leden kunnen nieuwe huisjes, kassen en gereedschapskisten plaatsen.  Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen.

 

Bijzondere voorzieningen en elementen op het tuinenpark

Er is een verenigingsgebouw waar sanitair aanwezig is voor leden die geen eigen toilet hebben. Er is een wandelroute uitgezet door het gemeentelijk park dat door de verenigingsleden wordt onderhouden. Er zijn vier thematuinen aangelegd (voedselbanktuin, composttuin, vogelbosje en een vlindertuin) Achter het verenigingsgebouw ligt een wilgentuin met oude wilgen, een paddenpoel, rotstuin, prairietuin en is een insectenhotel aangelegd. Het park, dat op natuurlijke wijze door de leden van de vereniging wordt beheerd, leent zich uitstekend voor een wandeling tijdens de lunchpauze.  Door de uniforme heggen, onder ooghoogte gesnoeid zijn de tuinen (alleen visueel) toegankelijk voor iedereen.

 

Informatie over het verenigingslidmaatschap

Het lidmaatschap voor de tuinen staat open voor iedereen die woonachtig is in de regio Utrecht. Via onze website https://atvdehogeweide.nl laten wij weten als de wachtlijst weer geopend wordt.  

 

 

Kijk ook op de website van de vereniging.

 

Contact

Per e-mail voor algemene informatie of om in te schrijven (momenteel niet mogelijk)

Bezoekadres: 

Groenewoudsedijk 60, 3528 BK Utrecht (Leidsche Rijn)

(vanuit Kanaleneiland over de Prins Clausbrug tussen de lage kantoorgebouwen van Papendorp)