Himsmade

Al zo’n 20 jaar zijn aan de Hof ter Weydeweg 13a in Vleuten volkstuinen aanwezig. Het is een prachtige plek, grenzend aan het Maximapark. Er zijn nu ongeveer 60 volkstuinen, die bijna allemaal verhuurd zijn. De tuinen zijn gemiddeld 100 m2 groot.

 

Kees van Dijk en zijn vrouw hebben vele jaren zelf de verhuur gedaan. In 2017 vonden zij dat het tijd werd de fakkel over te dragen. Zo is de nieuwe Volkstuinvereniging Himsmade ontstaan.

 

Na een aantal gesprekken met alle huurders zijn de statuten vastgesteld, is een begroting opgesteld en zijn diverse regels vastgesteld. 

 

Er is nu ook een bestuur en we hebben een kascommissie en een technische commissie. Via Nieuwsbrieven houden we iedereen op de hoogte.

De huurprijs is momenteel € 1,30/m²/per jaar en de contributie bedraagt € 15,00 per jaar. Huurders betalen ook eenmalig een waarborgsom van € 150,00.

We houden het zo simpel mogelijk en het plezier in tuinieren is het belangrijkst. Dat is ons motto.

 

Verder willen we vooral Leidsche Rijners, Vleutenaren en De Meerners de kans geven op een volkstuin. Volkstuinen horen gewoon bij zo’n nieuw, mooi woongebied.

Dus geven die nieuwe huurders voorrang. Ook werken we samen met een andere volkstuinvereniging, nl. de Amateurtuinvereniging Nijevelt in De Meern. 

 

Natuurlijk hebben we ambities. Zo zijn er plannen voor een toiletvoorziening. Gaan we samen met de familie Van Dijk enkele verbeteringen realiseren: doortrekken waterleiding en verlenging middenpad.

 

We zijn ook met de gemeente Utrecht in gesprek over de verdere toekomst en hoe we dat goed kunnen verankeren in het bestemmingsplan.

Contact

Voor meer informatie: